Een lange tijd op vakantie: vergeet dit niet te regelen

Een lange tijd op vakantie: vergeet dit niet te regelen

Op vakantie gaan is heerlijk. Wij in Nederland zoeken graag de warme zon op, of pakken juist de koffers om op wintersport te gaan. De meeste mensen gaan vaak wel één keer of meerdere keren per jaar op vakantie. Soms een weekend, een midweek of een week, soms wel drie, vier of vijf weken. Als je zo lang op vakantie gaat, waar moet je dan aan denken?

Zorg in het buitenland

In Nederland hebben we het best goed geregeld als het gaat om zorg. In het buitenland is dit wel anders. Daarom is het goed om bij jouw zorgverzekeraar te checken waar jij verzekerd voor bent. Mocht er iets gebeuren in het buitenland, dan wil je wel de zorg krijgen die je nodig hebt. Uiteraard ga je er niet van uit en gaat alles waarschijnlijk wel goed, maar je neemt liever het zekere voor het onzekere.

Goedkoop vervoer

In het buitenland kan vervoer aan de prijzige kant zijn. Denk daar van tevoren goed over na. Wellicht is het voordeliger om met de eigen auto te rijden naar het land van bestemming. Wanneer je dit doet, vergeet dan niet te kijken naar de verzekering die je voor de auto hebt. Gemakkelijk is er een check uit te voeren via een van de diverse vergelijkingssites. hierdoor ben je op de hoogte van wat er mogelijk is. De goedkoopste autoverzekering zorgt misschien niet voor volledige dekking in het buitenland. Kijk daar dus goed naar! Neem de tijd en ga een autoverzekering vergelijken om zo tot de beste optie te komen.

Hoe laat je het huis achter?

Een voor de hand liggende, maar vergeet hier niet over na te denken! Je bent een aantal weken weg van huis, en in de tussentijd kan er van alles gebeuren. Nodig je iemand uit die elke paar dagen een kijkje neemt in het huis? Of heb je huisdieren waar voor gezorgd moet worden? Plan dingen als deze altijd ruim op tijd, omdat je dit niet last minute wil doen. Als dit allemaal goed geregeld is, is het een flinke last van je schouders.

Beperk de hoeveelheid bagage

Vooral wanneer je met het vliegtuig reist, word je nogal beperkt in de hoeveelheid bagage die mee mag. De kans is groot dat je op vakantie zelf ook veel gaat shoppen. Je wil het natuurlijk wel allemaal mee krijgen. Houd bijvoorbeeld een koffer half leeg, zodat daar nog ruimte is voor souvenirs en andere gekochte dingen. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk niet alles meekrijgt. In de auto heb je hier natuurlijk minder last van, maar ook daar houdt het een keer op met de ruimte die je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *