Malta

Malta

Wanneer u na het zien van onze hotelaanbiedingen een hotel in Malta boekt, bent u verzekerd van een vakantie vol zon, zee en strand! Malta is een klein land in de Middellandse Zee wat zelf uit drie eilanden bestaat: Het gelijknamige Malta, Gozo en het onbewoonde Comino. Malta is niet alleen voor Britten en Italianen een populaire vakantiebestemming, ook toeristen uit Belgiƫ, Nederland en Duitsland komen steeds vaker naar dit zonovergoten land.

De kust

Malta is een van de kleinste lidstaten van de Europese Unie met slechts 400.000 inwoners en is de oppervlakte van het land net iets groter dan 300 vierkante kilometer. Dat het eiland niet zo groot is merkt u vooral aan dat de natuur vrijwel verdrongen is en dat de steden erg dicht tegen elkaar aan liggen. Gezien het feit dat het aantal badplaatsen en de hoeveelheid accommodaties vrij laag ligt is dit land lang niet zo toeristisch als de omringende landen. Dus als u houdt van een vakantiebestemming waar u in een hotel kunt overnachten maar die niet zo toeristisch is, dan is Malta de juiste bestemming voor u.

Egyptische piramiden

Naast de beperkte toeristische accommodaties is er toch erg veel te doen in Malta wanneer u in een hotel overnacht. Zo kunt u er prachtig duiken, heerlijk wandelen of de mooie historische tempels bezoeken. U kunt hier de megalithische tempelcomplexen vinden die nog ouder zijn dan de nabijgelegen Egyptische piramiden. Op het gebied van mooie natuurlijke begroeiing heeft Malta niet bijzonder veel te bieden. Wel heeft dit warme eiland prachtige grotten en kliffen te bieden, de mooie azuurblauwe zee en de Azure Window, wat een natuurlijke brug is en erg populair onder de bezoekers van Malta.

Culinair

Voorheen werden er in Malta vooral internationale gerechten geserveerd maar daar komt de laatste jaren steeds meer verandering in. Op Malta kunt u genieten van heerlijke lokale gerechten als konijn, geitenkaas en stoverijen. Kijk dus snel naar onze hotelaanbiedingen en boek een hotel!