Slowakije

Slowakije

Slowakije ligt in Centraal-Europa en wordt omgeven door Hongarije, Oekraine, Polen en Tsjechië. Slowakije staat vooral bekend om de vele pittoreske stadjes en indrukwekkende kastelen. Daarnaast heeft het land negen nationale parken, een leuke cultuur, mooie architectuur en leuke tradities. Het noordelijke deel van Slowakije is bergachtig en het hoogste punt met ruim 2600 meter is de Gerlachovský štít. In het zuiden is het land een stuk platter met de rivier Bodrog als laatste punt, deze rivier ligt op het laagste punt 94 meter boven zeeniveau.

Grotten

Er zijn in Slowakije ongeveer 180 kastelen en ruïnes, wat ontzettend veel is, en ongeveer 3000 grotten waarvan slechts een aantal toegankelijk is voor publiek. De meeste van deze grotten zijn karstgrotten maar er is ook een ijsgrot en een van de grootste aragonietgrotten ter wereld.

Vele hotels

Wanneer u met behulp van onze hotelaanbiedingen in een hotel overnacht kunt u zeker een bezoek brengen aan Bratislava, wat de hoofdstad van Slowakije is. Bratislava ligt aan de Donau en ligt in het zuidwesten van Slowakije en er is ontzettend veel te doen. Hier kunt u Kasteel Bratislava bezoeken wat een prachtig kasteel is met uitzicht over het oude centrum van de stad. Ook Sint Martin’s Kathedraal is een bezoekje waard. In deze gotische kathedraal werden 11 Hongaarse koningen en 8 koninginnen gekroond. Het Oude raadhuis is een complex van verschillende gebouwen wat eerst een ambtswoning was. Tot slot kunt u het Primatiaal Paleis bezichtigen. Dit neoclassicistische paleis werd aan het eind van de 17e eeuw gebouwd en heeft onder andere een prachtige spiegelzaal die u zeker een keer zou moeten zien.

Mooie aanbiedingen

Wanneer u van een van onze hotelaanbiedingen geniet en in een van de vele hotels in Slowakije overnacht bent u verzekerd van leuke pittoreske stadjes en veel mooie kastelen. Boek dus snel een hotel!