Verenigd koninkrijk

Verenigd koninkrijk

Officieel is het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland is een land in West-Europa en bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Groot Brittannië is het grootste eiland, gevolgd door het noordoostelijke deel van het Ierse eiland en de overige Britse eilanden. Wanneer u naar onze hotelaanbiedingen kijkt en een hotel boekt bent u verzekerd van een veelzijdige vakantie. Het Verenigd Koninkrijk heeft een bijzondere geschiedenis en een dynamische moderne cultuur, daarnaast is het ook nog eens een grote toeristische trekpleister. Engeland is het grootste land en heeft daarnaast ook het grootste aantal inwoners. Schotland is het tweede grootste land, ook zijn de eilandengroepen van de Orkney-eilanden, Shetland en de Hebriden deel van Schotland. Wales ligt westelijk en is het meest bergachtig. Tot slot ligt op het eiland Ierland het land Noord-Ierland.

Ontdek Londen

Londen is de hoofdstad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk en is de grootste stad van West-Europa. Londen is niet alleen historisch gezien een wereldstad maar is dat nog steeds op het gebied van politiek, cultuur, mode, handel en financiën. De stad is opgedeeld uit verschillende districten en rondom liggende steden en is daarmee ontzettend groot.

Lekker shoppen

Naast de winkelstraten en gigantische shopping malls zijn er ook veel musea en oude gebouwen die u kunt bezoeken: De Big Ben, Het House of Parliaments en Buckingham Palace. Vergeet tijdens uw overnachting in een van de vele hotels niet de London Eye te bezoeken, vanuit dit grote reuzenrad heeft u uitzicht op de stad. In de St. Paul’s Cathedral vindt u verschillende Galleries die met een trap te bereiken zijn.

Vele aanbiedingen

Tot slot kunt u het Verenigd Koninkrijk bereiken met een korte vliegreis, een relatief dure treinreis, per boot of per auto/bus. Kijk dus snel bij onze hotelaanbiedingen en overnacht in een van de vele hotels die het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft!