Tsjechie

Tsjechie

In Tsjechië kunt u heerlijk van uw wintersportvakantie genieten wanneer u in een van de vele hotels overnacht en snel bij onze hotelaanbiedingen kijkt. Met name in het Reuzengebergte en het IJzergebergte zijn perfect voor een leuke wintersportvakantie waar u kunt skiën, langlaufen en snowboarden. Naast de vele wintersportmogelijkheden kun u in Tsjechië ook heerlijk aan het strand liggen, een stedentrip naar een van de leuke steden boeken of een sportief gaat wandelen of mountainbiken. Ook de natuur is er erg divers. Zo komt u onder andere vulkanen tegen, maar ook bossen, bergen, rivieren (Oder, Elbe en de Moldau) en warmwaterbronnen.

Goedkoop uitgaan

Tsjechië is een goedkoop land. Zo kun je in de meeste plaatsen een glas bier kopen voor ongeveer €1,- en kost een gemiddeld hoofdmenu zo’n €8,-. Ook kun je er leuk uitgaan. Vooral in Praag staat u een leuke nacht te wachten. In Tsjechië wordt het meeste bier per inwoner gedronken dus ze houden wel van een glaasje en er wordt niet zo naar mode gekeken.

Praag

Wanneer u Praag wilt bezoeken kunt u bij onze hotelaanbiedingen kijken en in een hotel overnachten in de hoofdstad van Tsjechië. Praag telt meer dan een miljoen inwoners en is volgens velen erg romantisch. Praag heeft een aantal belangrijke buurten in het historische stadscentrum. Deze buurten zijn Burcht, het historische centrum van de stad, Kleine Zijde, de nederzettingen rond de Burcht, de Oude Stad, de kern op de rechteroever, de Joodse Stad, een kleine Joodse enclave in de Oude Stad, de Nieuwe Stad, wat grenst aan de Oude Stad en Vysehrad, dit is de omgeving van het Vyšehrad-kasteel wat in het zuiden van middeleeuws Praag ligt.

Het klimaat

Tot slot heeft het klimaat een continentaal karakter. In de dalen van Bohemen regent of sneeuw het niet zo vaak terwijl het in andere gebieden in de dalen 450 tot 650 mm per jaar regent of sneeuw en in de bergen 1000 tot 2000 mm. Kijk dus snel bij onze hotelaanbiedingen en boek een hotel in Tsjechië.