De hoogtepunten van de zomer in Europa: vijf evenementen

De hoogtepunten van de zomer in Europa: vijf evenementen

De zomer leent zich uitstekend voor luieren op een loungebed aan zee met een cocktail erbij, maar op een dag ben je dat ook wel een keer zat. Dan wil je iets meemaken. Europa is de hele zomer door één groot pretpark aan sportevenementen, festivals en meer vertier voor (niet al te) jong en oud. Vijf hoogtepunten op een rij.

Nederland: Formule 1

De Formule 1 wordt steeds populairder. Sinds 2021 is het weer feest op het asfalt van circuit Zandvoort. Toen was Max Verstappen ’s lands superheld die een heerlijke thuiswedstrijd speelde. Ook op die septemberdag liep het storm met de tickets, dus wil je er alvast zeker van zijn dat je er de eerstvolgende keer bij bent, dan scoor je alvast je kaartjes. Ze kunt ze maar binnen hebben, toch? Met de zoekterm Zandvoort F1 kom je vanzelf op een betrouwbare ticketservice. En dan kan de racevoorpret beginnen!

Italië: Lucca Summer Festival

Het is een piepkleine locatie in het schattige vestingstadje Lucca in Toscane: een plein waar wereldberoemde artiesten een serie zomerse concerten aaneenrijgen. Van Erykah Badu tot Queens Of The Stone Age en van Green Day tot Robbie Williams, allemaal parkeerden ze hun tourbus in het doolhof-achtige plaatsje nabij Pisa. Kijk op de website, scoor kaarten voor het concert dat jij wilt zien en boek er een fijne vakantie omheen in een van de mooiste regio’s ter wereld.

Zweden: Midzomernachtfeest

De wonderen van het Scandinavische klimaat komen vooral ’s winters tot uiting in het beroemde Noorderlicht, maar ’s zomers zijn er nachten dat het nauwelijks donker wordt. Moet je een keer meegemaakt hebben. De officiële start van de zomer(vakantie) gaat traditioneel gepaard met een groots feest omtrent de zonnewende, de langste dag van het jaar. Midzomernacht in schitterend Zweden is een magisch evenement op de vrijdag tussen 19 en 25 juni. Iedereen trekt de steden uit, verzamelt zich op het platteland en versiert de meibomen. Er zijn feestelijke maaltijden en er worden bloemenkransen gemaakt. Een soort blij hippiegevoel!

Duitsland: grootste kermis van Europa

Kermissen in Nederland, en dan met name in Noord-Holland, staan grotendeels in het teken van feesttenten met laadrempelige muziek (lees: hossen) en veel bier. In andere landen is de kermis nog echt een kermis, met talloze attracties voor alle leeftijden. De grootste van Europa is de Dússeldorfse Rheinkirmes, die al sinds de 14e eeuw gevierd wordt. Het vindt plaats in de derde week van juli. Je bent in enkele uurtjes met de trein in het centrum van de prachtige stad, waar je je onderdompelt in sprookjesachtige sferen aan de Rijn.

Hongarije: Sziget

Nog meer livemuziek vind je op het uitbundig gevierde Sziget Festival, dat niet zelden gecombineerd wordt met een verrassend afwisselende vakantie in Hongarije. Op het Óbuda-eiland in de Donau in hoofdstad Boedapest komen jaarlijks de groten der aarde, maar ook veel bekende Nederlandse artiesten hun kunsten vertonen. Je ontmoet er muziekliefhebbers uit alle windstreken en het festijn duurt maar liefst zes dagen. Hier lees je meer over Hongarije en Boedapest.

Reacties zijn gesloten.