Autoverzekering nodig? Zo kies jij de goedkoopste autoverzekering

Autoverzekering nodig? Zo kies jij de goedkoopste autoverzekering

In Nederland ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten wanneer jij met je auto de weg op gaat. Daarom zijn veel mensen ook op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Maar waar let je op bij het afsluiten van een goede autoverzekering? We hebben in Nederland erg veel type verzekeringen, verschillende dekkingen en verschillende premies. Het is goed om je daar eens in te verdiepen en dan weet je ook al snel wat er het beste bij jou past. De verzekering die je afsluit moet namelijk bij jou en je auto passen. Zorg daarom dat je bent voorbereid. Daarom leggen wij je meer uit over het vergelijken van verzekeringen en je krijgt tips over hoe jij de goedkoopste autoverzekering kunt vinden én afsluiten.

Autoverzekering vergelijken zo pak je het aan

Je bent op zoek naar een niet al te dure autoverzekering, daarom ga je de autoverzekering vergelijken, zodat je nooit de hoofdprijs hoeft te betalen. Je betaalt hoe dan ook een vast bedrag voor je autoverzekering. Welk bedrag dat is hangt af van bijvoorbeeld je woonplaats, maar ook hoeveel je rijdt, je schadeverleden en hoe je auto is verzekerd. Ook de dekking speelt hierin een grote rol. Welke opties zijn er?

  • Je kunt de WA verzekering kiezen en deze dekt alleen de schade die je aan anderen toe hebt gebracht.
  • Je hebt de WA beperkt casco dekking, hierbij wordt ook diefstal aan je eigen auto gedekt en brandschade bijvoorbeeld.
  • Als laatste heb je nog de allrisk autoverzekering, hierbij wordt ook de schade die je zelf hebt veroorzaakt gedekt.

Hoe meer schade er gedekt wordt, hoe hoger de premie die je per maand moet betalen. Bekijk daarom ook de waarde van de auto en hoe vaak je op de weg bent, om je pakket te kiezen.

Tips voor de goedkoopste autoverzekering

Nog een paar tips voor jou om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Om te beginnen ga je de premies met elkaar vergelijken, daarbij vul je het kenteken van je auto in, je postcode en je geboortedatum. Vervolgens wordt er gevraagd om je schadevrije jaren. Deze vul je in en dan kun jij de gewenste verzekering kiezen (WA, WA Casco of allrisk). Dan geef je aan hoeveel kilometer je per jaar ongeveer rijdt en dan krijg je een overzicht van welke aanbieders er zijn met de prijzen. Kies dan je verzekering en zo sluit je online de goedkoopste autoverzekering af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *