Finland

Finland

In dit noordelijk gelegen land kunt u ongestoord genieten van de prachtige ongerepte natuur wanneer u een hotel boekt met een van onze hotelaanbiedingen. Finland is erg populair onder wintersporters en niet zonder reden. Het land biedt vele wintersportgebieden als Kuusamo, wat de oudste skibestemming van Finland is en tot slot Levi en Salla, wat ook erg populaire wintersportbestemmingen zijn. Bezoek de tienduizenden meren en eilanden die per boot bereikbaar zijn of ga erop uit met rendiersafari’s en natuurtrektochten.

Lapland

Naast deze natuurbezienswaardigheden kunt u natuurlijk ook in een hotel overnachten om één van de steden te bezichtigen. Hier zijn in verschillende steden middeleeuwse kastelen, houten kerken en de cultuur van de lappen te zien. In Lapland kunt u overnachten in een van de vele hotels en genieten van rust, ruimte, ongerepte natuur en uiteraard het prachtige noorderlicht.

Activiteiten

Naast de wintersportactiviteiten kunt u hier genieten van de sauna, sneeuwscootertochten maar natuurlijk ook de huskysafari’s en het bezichtigen van rendieren, waar dit gebied om bekend staat. Niet veel Europese toeristen bezoeken Finland door de geïsoleerde ligging en de meeste toeristen komen uit omringende landen.

Natuur en cultuur

Waar in het noordelijke gedeelte de ongerepte natuur centraal staat is het zuidelijke deel meer voor u als u van historie, cultuur en kunst houdt. Wanneer u Finland bezoekt is het ook zeker de moeite waard om de tienduizenden meren en eilanden, onder andere per boot, te bezoeken. Daarnaast kunt u ook het scherenlandschap van de archipel van Turku, de nationale parken, de heuvelkam Punkaharju in het merengebied Saimaa en de Ålandeilanden in de Oostzee bezichtigen. Twijfel dus niet langer en boek snel een hotel zodat u kunt genieten van een van onze hotelaanbiedingen.