Litouwen

Litouwen

Litouwen is een van de drie Baltische staten en is omringd door Rusland, Wit-Rusland, Polen en Letland en is tevens de grootste van de drie Baltische staten. Van de drie Baltische staten is Litouwen het enige rooms-Katholieke land en is in het verleden een machtig land geweest. Daarnaast ligt Litouwen in het middelpunt van Europa en is het in 2004 toegetreden tot de Europese Unie. U kunt van onze hotelaanbiedingen genieten en een hotel boeken in bijvoorbeeld een van de drie populaire steden van Litouwen.

Kaunas

In Kaunas kunt u met een gids meegaan op een free tour om zo het verleden van de stad te verkennen. Deze gids kent de stad op zijn/haar duimpje en kan u een hoop over de geschiedenis van de stad vertellen en daarbij leuke anekdotes vertellen. Het feit dat deze tours gratis zijn betekent natuurlijk niet dat een aardige fooi niet op zijn plaats is.

Klaipeda

Naast Kaunas en de havenstad Klaipeda kunt u natuurlijk een bezoekje brengen aan de hoofdstad Vilnius en hier in een hotel overnachten. Vilnius is een leuke historische stad met veel oude, unieke kerken en kleine steegjes. Daarnaast ziet u er ook veel oude klassieke gebouwen en veel verschillende architectuur en bouwstijlen. Mede hierdoor staat de stad op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Vele hotels

Litouwen is dagelijks met het vliegtuig te bereiken voor een lage prijs en kunt u vanuit zowel Nederland als België vliegen. Ook is Litouwen per trein te bezoeken. Met deze goedkope optie kunt u echter alleen omringende buurlanden en zult u moeten overstappen. Tot slot kunt u met de auto naar Litouwen rijden. Vanwege het goede wegennetwerk naar het land toe is dit ook een prima reisoptie. Kijk dus naar onze hotelaanbiedingen en boek snel een hotel!