Met het vliegtuig op vakantie? Dit zijn je opties!

Met het vliegtuig op vakantie? Dit zijn je opties!

Ben jij van plan met het vliegtuig op vakantie te gaan, maar weet je nog niet zo goed hoe je daar moet komen? Er zijn verschillende opties om op het vliegveld terecht te komen, de ene wat makkelijker of goedkoper dan de ander. Wij vertellen je de opties in dit artikel!

Ga reizen met het openbaar vervoer

Vlieg je via Schiphol, dan is het openbaar vervoer misschien een makkelijke keuze. Welk moet je dan met een aantal dingen rekening houden, te beginnen met de reistijden van de trein. Niet alleen moet je alles uitstippelen zodat je weet welke trein je moet pakken om op tijd op het vliegveld te zijn, maar daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele vertragingen of het uitvallen van een trein. Ga je in je eentje of met je partner op vakantie, dan is het prima om met de trein te gaan, maar met het hele gezin wordt het al wat lastiger. In de trein heb je immers niet alle ruimte, en dus kan het lastig zijn alle bagage mee te krijgen.

Met je eigen auto naar de luchthaven

Dit is wellicht de makkelijkste optie, omdat je gewoon met je eigen auto naar de luchthaven toe gaat. Parkeren Schiphol is namelijk heel goed mogelijk, zowel op het terrein zelf, als een paar kilometer er vanaf. Het voordeel van parkeren op het terrein zelf is dat je zo bij de juiste terminal bent, maar je betaald hier natuurlijk wel de hoofdprijs voor. Gelukkig kan dit ook een stuk goedkoper, dankzij de verschillende parkeerbedrijven. Je reserveert dan bij hen een parkeerplek op een paar kilometer van het vliegveld af. Vanaf de parkeerplek kun je gratis met de shuttlebus naar het vliegveld toegebracht worden, en na je vakantie wordt je ook weer opgehaald.

Dit is overigens ook het geval bij andere luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Wil je parkeren Brussel airport, dan kan dit prima. Ben je op zoek naar een veilige en schone parkeerplek dichtbij het vliegveld? dan is P2 de beste optie. Ook in Brussel kun je gebruikmaken van een shuttlebus als je iets verder weg parkeert. Daarnaast is het ook hier mogelijk gebruik te maken van valet parking.

Vervoer regelen voor je vakantie

Uiteraard kun je ook altijd een familielid of kennis vragen of zij jullie naar het vliegveld willen brengen. Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer, en je auto niet op een parkeerplaats staat. Het nadeel hierbij is echter wel, dat niet iedereen hier op zit te wachten. Bovendien kan het ook heel krap worden in de auto als je met het hele gezin op vakantie gaat, want ook alle bagage moet mee de auto in kunnen.


Reageren is niet mogelijk.