Duitsland

Duitsland

Duitsland ligt in Europa. Het land grenst aan België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland. In het Engels wordt Duitsland Germany genoemd en in de eigen taal (Duits) heet het Deutschland. De hoofdstad is Berlijn, een vrij grote stad dat behoort tot een van de grootste steden van het land. Andere grotere steden in het land zijn: Bremen, Düsseldof, München, Hamburg, Keulen en Dortmund. Er zijn ook een aantal eilanden die tot Duitsland behoren. De Oost- en Noordfriese Waddeneilanden behoren bijvoorbeeld tot deze eilanden. Maar ook Rügen, Fehmarn en Usedom (dit eiland wordt gedeeld met Polen) behoren tot de Duitse eilanden.

Duitsland is een belangrijke speler in Europa op het gebied van Economie, militair en politiek. Dit heeft te maken met de grootte en de ligging van het land. Een van de meest bekende bouwwerken in Duitsland is de Berlijnse muur. Deze muur scheidde tot het jaar 1899 West Berlijn van Oost Berlijn. Duitsland heeft allerlei meren, wijnvelden, stadjes en prachtige vlaktes die de moeite waard zijn om te bekijken en te bezoeken. Daarnaast zijn de kerstmarkten het ook echt waard om jaarlijks te bezoeken. Het traditionele Carnaval is een beetje te vergelijken met de carnaval die in Nederland wordt gevierd.

Praktische informatie over Duitsland

Met een officiële naam wordt Duitsland ook wel Bondsrepubliek Duitsland genoemd. Het bevindt zich in het continent Europa. Het land is ruim 357.022 km2 groot en heeft Berlijn als hoofdstad. Duitsland is met de landcodes DE of DEU te herkennen. In het jaar 2010 is gemeten dat het inwonertal op 81.799.600 inwoners staat. Duitsland kent een Parlementaire Democratie. Het landschap is vrij divers. Het hoogste punt, de Zugspitze, is het hoogste punt van het land en staat op 2.962 meter hoog. Als je vanaf Amsterdam naar Berlijn reist, dan is de afstand tussen deze twee plaatsen 577 kilometer. Deze afstand leg je met het vliegtuig in 1 uur en 15 minuten af.

Reizen

Voor het reizen naar Duitsland is geadviseerd dat je er wel waakzaam bent. Deze status wordt toegekend op basis van verschillende gebeurtenissen die zich momenteel in het land afspelen. Voor de actuele status is het geadviseerd om je voor je reis te verdiepen in het reisadvies dat op dat moment geldt. Voor meer informatie over het reisadvies kun je gaan naar de website Nederland Wereldwijd.

Toerisme

Duitsland is een populair land voor toerisme. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de prachtige natuur die het land heeft. Het land is uitermate geschikt voor het maken van lange wandelingen, maar kent ook een aantal attractieparken die leuk zijn voor het hele gezicht. Verschillende reisorganisaties bieden prachtige reizen aan naar Duitsland, waaronder stedentrips en rondreizen. Daarnaast is het ook mogelijk om goedkope vliegtickets te boeken. Het aanbod in vliegtickets verandert constant en zo ook de prijzen, dus houd deze goed in de gaten voordat je op reis gaat. Het is ook wel leuk om zoveel mogelijk van het land te zien. Als je vliegt vanuit het land van bestemming en vervolgens in Duitsland land, dan zie je niet zoveel van het land. Het is daarom een leuk idee om gebruik te maken van goedkoop autohuur. Op deze manier ben je altijd in de gelegenheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Met goedkope autohuur is het vaak mogelijk om met de auto tot aan het vliegveld te reizen. Dit is ook handig voor het vertrek zodat je niet constant met je bagage hoeft te sjouwen. Via de reisorganisaties is het tevens mogelijk om je accommodatie te regelen. Het is ook vaak mogelijk om een combinatie te boeken van de vliegtickets, autohuur en accommodatie.

Duitsland is een perfect land voor leuke excursies en voor het deelnemen aan verschillende activiteiten. Door dit soort zaken vooraf goed te regelen, ben je altijd verzekerd van een plaats en kom je niet in de wachtrij te staan. Je hoeft je dan ook tijdens je reis niet meer druk te maken om de planning.

Het weer in Duitsland

In Duitsland kan je genieten van een gematigd klimaat. Dit wil zeggen dat de zomer temperaturen kent van tussen de 20 en 25 graden. De winterse temperaturen liggen tussen de 0 en 5 graden. Het actuele weerbericht in Duitsland kun je vinden op het internet. Daarnaast kun je er ook informatie vinden over wintersport zoals de hoogte van de sneeuw. Om optimaal te genieten van Duitsland, is het aan te raden dat je in de maanden mei, juni, juli, augustus en september komt. Dit zijn namelijk de meest ideale maanden om naar Duitsland af te reizen omdat je dan de meeste kans hebt op mooi weer. Houd je niet zo van drukte? Vermijd dan de maanden juli en augustus. Het actuele weerbericht van Duitsland kun je hier vinden.

De taal in Duitsland

In Duitsland wordt de officiële taal Duits gesproken. Om je heen kun je ook andere talen horen, maar dit is vaak afkomstig van de toeristen die het land bezoeken.

Praktische informatie voor het reizen naar Duitsland

Als je naar Duitsland wilt reizen, heb je genoeg aan een geldig identiteitskaart of een paspoort. Je hebt geen visum nodig. Uiteraard kun je in Duitsland ook terecht bij de Nederlandse ambassade in Duitsland. Ben je in nood en heb je dringend hulp nodig? Dan kan je 24/7 terecht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer +31247247247.

In Duitsland heb je geen vaccinaties nodig.

Verblijven in Duitsland

Duitsland kent tal van dorpen en steden. In de grote steden kun je terecht in een van de vele hotels en zo ook in de dorpen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een herberg als je wat goedkoper uit wilt zijn of te gaan kamperen. Met deze laatste optie zie je veel meer van de natuur en kan je pas echt genieten van het land en beleef je de vrijheid.

Geld en betalen in Duitsland

In Duitsland kan je betalen met de Euro (EUR). Je kunt je geld pinnen in een van de geldautomaten in de winkelcentra en op straat te vinden zijn. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in Duitsland ongeveer 9 procent lager ligt dan in Nederland. Zo ben je in restaurants ongeveer 23 procent goedkoper uit, en tijdens het boodschappen doen 9 procent goedkoper. In de horeca ben je 14 procent goedkoper uit en voor sigaretten betaal je 4 procent minder.

In Nederland ben je gewend om fooi te geven. Dat is in Duitsland niet anders. Het is daar echter niet verplicht. Vind je de service nou goed? Dan geeft men vaak 5 tot 10 procent fooi.

Tijd

Tussen Nederland en Duitsland is er geen tijdsverschil. Dit komt omdat de zomertijd van deze twee landen gelijk loopt.

Verkeer

In Duitsland kan je lekker hard rijden, zullen mensen zeggen als er over het verkeer wordt gesproken. Dat is op sommige wegen zeker het geval, echter gelden er wel degelijk verkeersregels die niet overtreden mogen worden. Zo rijd je er aan de rechterkant van de weg. Je hebt een geldig rijbewijs nodig, echter geen internationaal rijbewijs. Daarnaast is het in sommige aangewezen milieuzones verplicht dat je een milieuvignet hebt. Deze vraag je makkelijk en snel aan via Duitsemilieusticker.nl of via de ANWB.

Elektriciteit

Het is niet nodig dat je een adapter koopt voor je stekkers. De stekkers en de stopcontacten die je in Nederland hebt, kom je ook gewoon tegen in Duitsland.

Nood?

Het is vervelend als in het buitenland te maken krijgt met noodsituaties. Het is echter wel handig dat je weet waar je terecht kunt in het geval van nood. Je belt met de volgende telefoonnummers:

– Politie: 110 of 112

– Brandweer 112

– Ambulance: 112

Media

Het laatste nieuws over Duitsland kan je online vinden en in de kranten. De Duitse websites eindigen altijd op .de.

Feesten en vakantie

Op 3 oktober, De Dag van de Duitse Eenheid, valt de nationale feestdag van Duitsland. Overige vakanties en vrije dagen zijn in te zien op de kalender of staan online.

Meningen over Duitsland

Vaak kun je het best voorbereiden op een vakantie naar een land door jezelf in te lezen. Het lezen van reisverslagen van mensen die eerder een vakantie in Duitsland hebben gehad, is een goede bron van inspiratie. Eerlijke verslagen zijn te lezen op websites zoals TripAdvisor en Zoover. Daarnaast is het ook mogelijk om reisverhalen te lezen op websites zoals Waarbenjij.nu. Hier is het ook mogelijk om een eigen reisdagboek op te starten dat vervolgens leuk is om te lezen voor je familie en vrienden in Nederland.

Natuurgebieden en bezienswaardigheden

Duitsland is een prachtig land waar de pracht en praal vooral kan worden gevonden in de natuur en bezienswaardigheden. Een voorbeeld hierin is de Brandenburger Tor en de Berlijnse Muur. Houd je meer van de natuur? Dan kan je in Duitsland echt je hart ophalen. Ga bijvoorbeeld naar het Nationaal park Harz of Berchtesgaden.

Douane

In Duitsland gelden natuurlijk ook regels met betrekking tot de douane. Zo mag je niet alles in grote hoeveelheden in en uit het land vervoeren. Wat je wel en niet mag meenemen en hoeveel kan je vinden op de website van IATA.

Wetgeving

In Duitsland gelden ook wetten en regels waaraan je je moet houden om een boete of gevangenisstraf te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld alleen toegestaan om vanaf 18 sterke drank te kopen. Bier en wijn mogen wel worden verkocht aan mensen vanaf 16 jaar. Homoseksualiteit is toegestaan in Duitsland. Ook in Duitsland geldt dat je niet mag roken in openbare gelegenheden.

Weetjes over Duitsland

Wist je….

Dat het geven van een cijfer op de Duitse scholen heel anders werkt dan in Nederland? Als je op school in Duitsland namelijk een 1 scoort, dan gaat het juist goed met je. Dit cijfert betekent namelijk uitstekend!

Dat je in Duitsland heel veel kastelen kunt bekijken? Er zijn namelijk rond de 25.000 kastelen te vinden in Duitsland.

Dat de kleuren op de Duitse vlag afkomstig zijn van de Heilige Roomse Keizer? De zwarte kleur staat voor een zwarte adelaar, de rode kleur staat voor de poten van de adelaar, en de gele kleur staat voor de gouden kleur van de achtergrond van de afbeelding met de adelaar.

Duitsland het eerste land was waarin de Zomertijd werd ingevoerd? Als je het constante verzetten van de klok tijdens de zomertijd en de wintertijd zo vermoeiend vind, dan weet je vanaf nu dat dit in Duitsland is verzonnen. Duitsland was vrij arm tijdens de Eerste Wereldoorlog. Om zoveel mogelijk van de dag te profiteren, werd het verzetten van de klok geïmplementeerd. Dit gebeurde op 30 april 1916.

Duitsland op nummer 3 staat in de ranglijst van recycling? We zijn nu erg bezig met het scheiden van afval, maar Duitsland was hier al heel lang mee bezig voordat wij ermee begonnen in Nederland. Zwitserland staat op nummer 1 in de ranglijst en Oostenrijk op nummer 2.

Gummybeertjes zijn uitgevonden in Duitsland?

Je de grootste koekoeksklok kunt vinden in Triberg?

Je het smalste straatje ter wereld kan vinden in Duitsland? Als je soms baalt van smalle straatjes in Nederland, dan heb je de Spreuerhofstrasse in Reutlingen nog niet belopen. Dit straat is namelijk slechts 31 centimeter ‘breed’.

De meeste taxi’s in Duitsland van het merk Audi en Mercedes zijn?

Het in Duitsland niet illegaal is om uit de gevangenis te ontsnappen? De wet in Duitsland stelt namelijk dat het een menselijk recht is om vrij te zijn. Je mag daarentegen geen persoon helpen in zijn ontsnappingspoging, want dan ben je wel illegaal bezig.

Als je in Duitsland bier wilt bestellen, je verschillende vingers gebruikt om aan te geven hoeveel biertjes wilt bestellen? Zo steek je je duim op als je één biertje wilt bestellen, je je wijsvinger gebruikt om aan te geven dat je twee biertjes wilt bestellen, en zo verder.

Prostitutie legaal is in Duitsland? Er zijn zelfs opleidingscentra waar de prostituees kunnen leren hoe ze gehandicapten op seksueel gebied kunnen bijstaan. Gehandicapten krijgen ook een vergoeding om voor seks te betalen.

Er tot nu 102 Duitsers een Nobelprijs hebben gewonnen? Albert Einstein was daar één van.

Voetbal de populairste sport is in Duitsland? Duitsland kent dan ook vele voetbalclubs.