Ierland

Ierland

Dit eiland bevat twee landen. Noord-Ierland wat nog steeds bij Engeland hoort en de republiek van Ierland wat nog voornamelijk erg katholiek is, in tegenstelling tot Noord-Ierland waar St. Patrick de belangrijkste patroonheilige is. Vanwege de prachtige natuur, groene heuvels en ruige rotsen is Ierland erg populair bij toeristen. Het is vooral erg mooi om door het mooie landschap te toeren, wandelen of fietsen. Wanneer u in een hotel wilt overnachten kunt u kennis maken met de vriendelijke en gastvrije bevolking en genieten van de lange historie van folkmuziek, diverse optredens en natuurlijk de typisch Ierse pub.

Ierse Pubs

Als u in een hotel in een van de Ierse steden overnacht is het zeker waard om een bezoek te brengen aan een Ierse pub. Deze typisch Ierse kroegen staan bekend om de gemoedelijke sfeer en het vaak prachtige interieur. Hier wordt natuurlijk Ierse whiskey geschonken welke bekend staat om de zachte smaak, ook het Guinness bier is erg populair.

Bezoek Bunratty Castle

Een van de grootste bezienswaardigheden van Ierland is Bunratty Castle in Bunratty. Hier vindt u dorp met verschillende ouderwetse boerderijen met dieren als schapen, geiten en kippen. Ook is hier een kleine ouderwetste school te vinden. Kortom, genoeg om te zien hoe de graven van Thomond hier rond 1500 leefden.

Het klimaat

Door de warme Golfstroom geldt er in Ierland een mild zeeklimaat wat zorgt voor zachte winters en koele zomers. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur net boven de 20 graden Celsius en in de winter zal het er vaak niet vriezen. In Ierland is er een grote diversiteit aan hotels. Er zijn duurdere 5 sterren hotels met veel luxe maar ook goedkopere hotels die erg eenvoudig zijn. Kijk dus snel bij onze hotelaanbiedingen en boek een hotel!