Doe eens iets anders op vakantie, bezoek een sportwedstrijd

Doe eens iets anders op vakantie, bezoek een sportwedstrijd

Ga je binnenkort op vakantie? Als je de zon, zee en het strand liever inwisselt voor een actieve stedentrip, ben je misschien nog op zoek naar een aantal leuke uitstapjes. Wellicht bekijk je al de lokale pretparken en musea. Maar er is zoveel meer te ontdekken in het buitenland. Ga bijvoorbeeld ook eens naar een lokale sportwedstrijd. Zo leer je ook veel meer over de lokale gebruiken en cultuur. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een paar te gekke plekken voor je opgesomd om te bezoeken als je houdt van sport.

Ga naar de TT van Assen in ons eigen land

We beginnen in ons eigen land. Want wat je misschien nog niet wist, is dat we ook in Nederland een heus racecircuit hebben voor motoren. In het Drentse Assen kun je de motoren horen ronken en zien racen over het glinsterende asfalt. De TT Assen bestaat al sinds de jaren vijftig en is nog steeds in gebruik als racebaan. De baan is bovendien het decor van andere evenementen, zoals het Truckstar Festival met bijzonder vrachtauto’s. In juni 2023 vindt de klassieke motorrace TT Assen 2023 weer plaats. Wees daar zeker bij als je fan bent van racesport.

Bezoek een wedstrijd in Camp Nou in Barcelona

Als je de mooie Spaanse stad Barcelona bezoekt, denk je al snel aan de Sagrada Familia of de bruisende binnenstad voor een sangria. Maar Barcelona is ook de stad waar veel Nederlandse voetballers ooit hun heldenstatus bereikten, zoals natuurlijk Johan Cruijff. Camp Nou is bovendien een van de grootste stadions ter wereld met bijna 100.000 zitplaatsen. Een bijzondere ervaring om mee te maken, misschien ook als je niets hebt met voetbal.

Bekijk een echte honkbalwedstrijd van de New York Yankees

Je ziet steeds vaker petjes van deze New Yorkse honkbalploeg in het straatbeeld. Maar wat vinden die Amerikanen nou zo leuk aan deze sport met knuppels en handschoenen? In de bruisende Big Apple, zoals New York ook wel heet, kun je het zelf ontdekken. Dat honkbal groot is in de Verenigde Staten blijkt ook wel uit de salarissen die de spelers daar ontvangen. Zo verdient de Nederlandse Xander Bogaerts 23,3 miljoen euro per jaar in de honkbal league. Dat is minder dan coureur Max Verstappen, maar meer dan bijvoorbeeld voetballer Virgil van Dijk van Liverpool.

Aanschouw Gaelic Sports in Ierland

In Ierland houden ze er hun eigen gebruiken op na. Hoewel voetbal en rugby er populair zijn, blijven Gaelic Sports de boventoon voeren in hun cultuur. Dit zijn klassieke sporten met Keltische roots die alleen in Ierland worden gespeeld. Zo is Gaelic voetbal een soort mix tussen rugby en voetbal. Je kunt deze complexe balsporten zien in, onder andere, het Croke Park Stadium in de hoofdstad Dublin.

Dit moet je met eigen ogen zien: een wedstrijd stokpaardrijden in Finland

Ja, het bestaat echt. Een sport waarbij sporters rijden op stokpaardjes en bijzondere dressuursprongen uitvoeren. Er zijn ook andere disciplines, zoals freestyle en stokpaardspringen. De sport is serieus en wordt in Finland erkend. De sport is vooral populair bij meisjes. In 2022 werd er zelfs een WK georganiseerd bij onze Zuiderburen in het plaatsje Geraardsbergen. In Finland zelf beoefenen zo’n 10.000 mensen de sport.

Reacties zijn gesloten.