Bulgarije

Bulgarije

Bulgarije is een Zuidoost-Europees land waar nog veel Turkse invloeden te zien zijn. Naast de grote gebergtes als het Rodopi gebergte, het Rila gebergte en de Balkan staat Bulgarije ook bekend om de ligging aan de Zwarte zee. Door het kalme, heldere water en de vele prachtige stranden waar veel hotels te vinden zijn is dit een ideale vakantiebestemming. In de zomer ligt de temperatuur zo rond de 28 graden Celsius die kan oplopen tot zo’n 40 graden. Ook het water is met 25 graden warm te noemen en daarmee heerlijk voor een duik! Golden Sands en Sunny Beach zijn twee ontzettend populaire vakantiebestemmingen waar veel hotels te boeken zijn.

Natuurreservaten

Mocht u wat wildere en minder toeristische stranden willen bezoeken, dan kunt u naar plaatsen als Kavarna en Balchik en omgeving. Hier zijn een aantal natuurreservaten te vinden zoals de bossen van Baltata en het vogelaarsparadijs op Cape Kaliakra. Ook hier kunt u voor een mooie prijs in een hotel overnachten met een van onze hotelaanbiedingen.

Uitgaan en winkelen

Naast het uitgebreide aanbod van hotels en uitgaansgelegenheden als bars en restaurants kan er ook prima gewinkeld worden in Bulgarije. De winkels zijn voornamelijk eenvoudige, op toeristen gerichte winkels en er is veel straatverkoop. Ook voor de wintersport is Bulgarije een goede vakantiebestemming. U kunt overnachten in een hotel in een van de vier wintersport plaatsen waar enkele Nederlandse touroperators gevestigd zijn. In deze heuvelachtige gebieden kunt u ook genieten van prachtige, dichte naaldbossen.

Prijsvoordeel

Naast de strand- en wintersportvakanties heeft Bulgarije een groot scala aan activiteiten te bieden als bergbeklimmen, wildwatervaren, vogel spotten, fietsen en wandelen. Naast al deze recreatiemogelijkheden biedt Bulgarije ook een groot prijsvoordeel aangezien het iets minder op toeristen is ingesteld dan de bekende vakantielanden. Zo kunt u dus overnachten voor een scherpe prijs. Maar natuurlijk betekent natuurlijk niet dat u geen hotel kunt boeken en van het bruisende nachtleven van één van de steden van Bulgarije kunt genieten!