De stad Almeria en de omgeving

De stad Almeria en de omgeving

Almeria is een stad in het zuiden van Spanje, ten oosten van Málaga en ten zuidwesten van Murcia. De stad zelf is mooi, de omgeving van Almeria is schitterend. Richting het binnenland van Almeria vind je natuurparken, bergketens en nationale parken. De Sierra Nevada is erg dichtbij, het ligt eigenlijk tussen Almeria en Granada in. Je leest het al, genoeg te doen in de omgeving van Almeria.

De stad Almeria

Maar ook Almeria is erg mooi. In het Arabisch betekent het zo iets als de spiegel van de zee. De stad was er dan ook al toen de Moren over de streek regeerden. Het was een belangrijke havenplaats en een machtige stad in de omgeving. Na de reconquista verloor het invloed, zeker nadat er in 1522 een aardbeving plaatsvond. Echter zijn veel oude gebouwen er nog waaronder het fort La Alcazaba en een 16e eeuws kathedraal. Er is natuurlijk nog veel meer bewaard gebleven in het zuiden van Spanje zodat de stad toch nog een ‘oude stad’ heeft. Kleine pleintjes, smalle straatjes, oude bodega’s en mooie terrasjes. Een authentiek stukje Almeria!

Almeria en de omgeving

De omgeving van Almeria (Spanje) is minstens zo mooi. Het bekendste natuurpark in de omgeving heet cabo de gata oftewel letterlijk kaap van de kat! Je vindt er lagunes, mooie duinen en geweldige rotspartijen. Hier vind je soms zelfs flamingo’s! Het is een belangrijk natuurgebied voor trekvogels. Ook de bergketen Sierra Nevada is erg populair in de winter om te wintersporten. In de zomer kun je er lekker door de bergen wandelen en aan andere sporten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *