Alicante, ideale stad in zuidoost Spanje

Alicante, ideale stad in zuidoost Spanje

Aan de costa Blanca ligt de stad Alicante. Alicante is een belangrijke havenstad en de witte zandstranden zijn erg uitnodigend. Het vliegveld ligt slechts op 10 kilometer afstand van het centrum van Alicante en dus is het een ideale stedentrip bestemming! Tel bij de stranden het lekkere weer, de seafood en de kunst op en je hebt een heerlijke gevarieerde vakantie!

Highlights van Alicante

Zoals de meeste steden in Spanje is ook Alicante onderdeel geweest van het Moorse Rijk. Vanaf 711 waren de islamieten hier de baas en zij legden de basis voor een vesting op de heuvel bij Alicante, Monte Benacantil. Het waren de katholieken die dit uitbouwden tot Castillo de Santa Barbara, het kasteel van Alicante. Vandaag is dit een van de gratis bezienswaardigheden van de stad. Geniet van het uitzicht! Houd je meer van winkelen, loop dan eens over de Explanada de España. Deze wandelboulevard langs de kust is erg mooi, helaas wel toeristisch druk tijdens het zomerseizoen. 

Het centrum van Alicante

Het centrum van Alicante is eigenlijk opgedeeld in 2 delen, Casco Antiguo en El Barrio. De eerste is het echte oude deel van Alicante, het oude centrum. Je vindt hier smalle straatjes, kleine pleintjes en mooie oude huisjes. Hier staan dan ook de meeste bezienswaardigheden zoals de basiliek van Santa Maria, het plein Plaza de l’Ajuntament en het stadhuis. Caso Antiguo is dus een highlight die je niet mag missen als je Alicante gaat bezoeken. De andere wijk El Barrio is ook zeker de moeite waard, het is een charmante volkswijk. Kronkelige trappetjes en witte huisjes zijn de steekwoorden hier, je voelt Spanje. De autovrije wijk kent veel niveauverschillen en dus is het gewoon erg leuk om in deze wijk rond te dwalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *