Málaga en het centrum

Málaga en het centrum

Málaga is een stad aan de costa del sol. Het heet de costa del sol – zonnekust – omdat in Andalusië (zuid-Spanje) de zon bijna altijd wel schijnt! Ben je op zoek naar een leuke stedentrip bestemming met cultuur en strand, dan zit je in Málaga wel goed! Het centrum van Málaga staat vol met leuke bezienswaardigheden en de stranden van Málaga zijn ook erg goed. Loop van playa La Malagueta naar het alcazaba kasteel, in Málaga vermaak je je wel!

Bezienswaardigheden

Het centrum van Málaga is niet zo groot. Dit heeft als voordeel dat alles te doen is zonder openbaar vervoer of taxi. Het centrum is ook deels autovrij en daarom perfect om te voet te verkennen! Het alcazaba kasteel is een van de must-see’s in de stad. Het is prima te beklimmen en een kaartje kost iets van €3,50 per persoon. Vanaf daar kun je de ultieme Málaga-foto maken met het Romeinse theater en de haven op de achtergrond. Overigens is de haven ook meteen een van de dingen die je moet hebben gezien. Het is heerlijk om gewoon even overheen te lopen. Met een beetje geluk ligt er een superjacht!

Pleinen en terrassen

In het historisch centrum van de stad vind je talloze cafeetjes, barretjes, restaurants en ook heel veel terrasjes. De Spanjaarden houden van het buiten leven dus je vindt vele mensen op de terrassen. De pleinen in de stad worden dan ook gezien als must-see’s. Plaza de la Merced, plaza de la Marina en plaza de la Constitucion met de dure winkelstraat calle Larios.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *