Op slag verliefd tijdens een last-minute Corfu

Op slag verliefd tijdens een last-minute Corfu

U bent gewaarschuwd wanneer u een last-minute naar Corfu boekt. Dit Griekse eiland in de Ionische Zee steelt door haar schoonheid meteen uw hart. Op deze bestemming kunt u genieten van natuurschoon en indrukwekkende bezienswaardigheden.  Corfu is een bijzonder groen eiland waar valleien worden afgewisseld met imposante bergen en uitgestrekte baaien. Ook groeien er tientallen kleurrijke bloemensoorten. Voor natuurliefhebbers is Corfu dan ook een unieke plek. Maar het is ook een heerlijke bestemming om een middagje rond te dwalen. Slenter tijdens uw last-minute Corfu bijvoorbeeld door een van de vele straatjes van het eiland.  Of kies voor een avontuurlijk dagje uit met een flinke beklimming van het Venetiaanse Fort Angelókastro. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over Corfu.

Stranden op Corfu

Corfu is  een bestemming met een prachtige natuur. Om het groen te behouden worden de stranden zeer goed onderhouden. Het is heerlijk om een verfrissende duik te nemen in de azuurblauwe zee. Corfu beschikt over een tiental stranden waar in het hoogseizoen veel toeristen komen. U kunt het beste ontspannen op een van de kiezelstranden. Een aanrader is bijvoorbeeld het Glyfada strand in het westen van Corfu. Op deze plek kunt u zowel ontspannen als wateractiviteiten ondernemen, waaronder kanoën en windsurfen.

Hotels op Corfu

Op het zonovergoten Corfu beleeft u een heerlijke vakantie. Het is heerlijk wanneer u vanuit de accommodatie zo het strand op stapt. Wat dat betreft is het Louis Corcyra Beach and Gardens Hotel een echte aanrader. Dit familiehotel ligt namelijk pal aan het strand. In het hotel zelf kunt u een verfrissende duik maken in het zwembad. Of kies voor de kleine, maar charmante Ilena appartementen. In deze accommodatie vlakbij het strand is het heerlijk rustig en prima vertoeven.

Beste reistijd op Corfu

Voor rust en natuur kunt u uitstekend terecht op Corfu. Wanneer u toeristen wilt vermijden kunt u het eiland het beste in mei en juni bezoeken. Bovendien is dit een fijne periode wanneer u geen schoolgaande kinderen hebt. In deze maanden ligt de temperatuur rond de 28 tot 30 graden. Prima weer waarbij u een dagje kunt doorbrengen op het strand. De temperatuur ligt in het laagseizoen 5 tot 10 graden lager dan in juli en augustus, wanneer temperaturen van 35 graden normaal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *