Geniet van de rijke Griekse cultuur met een last-minute naar Kos

Geniet van de rijke Griekse cultuur met een last-minute naar Kos

De gastvrije Griekse bevolking laat u graag kennismaken met hun rijke cultuur en heerlijke keuken. Deze komt u onder andere tegen tijdens een last-minute op Kos. Op dit Griekse eiland in de Egeïsche Zee staat de zon bijna altijd hoog aan de hemel. De fijne temperaturen zorgen voor een ontspannen sfeer en een groene natuur. Een tip is dan ook om op Kos een mooie fietstocht te maken. De kans is groot dat u onderweg archeologische opgravingen tegenkomt. Kos is namelijk ook een eiland met een zeer rijke geschiedenis. Zo ontstond het oudste gedeelte van het eiland duizenden jaren geleden.  Een bijzondere plek op Kos is bijvoorbeeld het oude bergdorpje Pyli, waar een Byzantijnse burcht herinnert aan een roemrucht verleden.

Stranden op Kos

Kos kent een aantal paradijselijke stranden. Zo vermaakt jong en oud zich uitstekend op Paradise Beach. De Griekse zon in combinatie met wateractiviteiten maakt het een prima plek om te vertoeven. Een ander populair strand op Kos is Marmari Beach. Dit is zeer populair wit zandstrand waar u kunt wandelen langs een  fijne boulevard. Of bezoek in plaats daarvan Tarzan Beach, dat zich met fijne muziek en lekkere drankjes vooral richt op jongeren. Vlakbij dit strand bevinden zich dan ook diverse uitgaansgelegenheden.

Hotels op Kos

Een last-minute op Kos is genieten geblazen. In diverse accommodaties kunt u zich heerlijk in de watten laten leggen. Zo beschikt het 5 sterren Astir Oddyseus Hotel niet alleen over een heerlijk restaurant en zwembad, maar ook een spa. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld met een partner op vakantie bent en lekker wilt ontspannen. Voor gezinnen is een verblijf in de Artemis Appartementen ideaal. Deze topaccommodatie beschikt namelijk over comfortabele kamers, een strandbar en een kidsclub om de jongsten te vermaken.

Beste reistijd op Kos

Voor een zonnige last-minute op Kos kunt u het beste het vliegtuig nemen in het hoogseizoen. De temperaturen liggen er dan het hoogst. Op sommige dagen loopt het kwik wel op tot veertig graden. Behoorlijk heet dus, waardoor u weinig activiteiten kunt ondernemen. Voor activiteiten en excursies zijn de maanden april en mei beter geschikt. In deze periode ervaart u een aangename temperatuur met af en toe een frisse bries. De warme temperaturen op Kos eindigen meestal rond de maand november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *