Handige informatie voor het aanvragen van een ESTA voor Amerika

Handige informatie voor het aanvragen van een ESTA voor Amerika

Reis jij binnenkort naar Amerika? Dan moet je voor vertrek een ESTA aanvragen. Een ESTA is een elektronische reistoestemming voor Amerika. Indien jij deze toestemming niet hebt, mag je het land niet in. Om zo’n ESTA in jouw bezit te krijgen, moet je een aanvraag doen. Deze wordt vervolgens binnen 72 uur gecontroleerd door de Amerikaanse overheid. Meestal ontvang jij binnen een paar uur al bericht of jouw aanvraag al dan niet is goedgekeurd. Ben jij na 2009 al eerder naar Amerika afgereisd? Dan weet je inmiddels vast en zeker hoe zo’n ESTA-aanvraag in zijn werk gaat. Is dit niet het geval? Dan zit je ongetwijfeld nog met een aantal vragen. In onderstaande tekst geven wij jou handige informatie voor het aanvragen van een ESTA.

Wanneer vraag jij een ESTA aan?

Zoals hierboven al kort aangehaald, is het in principe voldoende om een aanvraag in te dienen uiterlijke 72 uur voor vertrek. Indien jij het risico op een afgekeurde ESTA-aanvraag niet wilt lopen, is het verstandig de aanvraag al eerder te doen. Bang dat jij hierdoor in de problemen komt met de  uiterste datum van jouw ESTA? Dat is nergens voor nodig. Een ESTA is namelijk voor een periode van maximaal 2 jaar geldig. In deze periode van twee jaar mag jij maximaal 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven. Ga jij bijvoorbeeld nu 30 dagen naar Amerika en over een jaar opnieuw? Dan hoef je hier geen nieuw ESTA voor aan te vragen. Je kunt dan namelijk met dezelfde ESTA naar Amerika afreizen. Dit is overigens alleen mogelijk wanneer jouw paspoort in de tussentijd niet verlopen is. Bovendien moet jouw paspoort geldig zijn voor de gehele periode die jij in Amerika verblijft.

Waar vraag jij een ESTA aan?

Zoek jij op het internet naar ‘ESTA aanvragen’? Dan krijg je ontzettend veel resultaten. Het aanvragen van een ESTA is dan ook niet zo lastig. Dit kan namelijk gewoon via één van de sites. Let echter wel goed op waar jij jouw ESTA-aanvraag indient. De meeste partijen zijn betrouwbaar, maar dit geldt niet voor alle aanbieders. Bovendien moet je weten dat een ESTA niet overal hetzelfde kost. Op de ene website betaal jij namelijk aanzienlijk meer dan op de andere site. Vergelijk de verschillende aanbieders dan ook met elkaar, want dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. Zoek jij nog een betrouwbare en betaalbare partij om jouw ESTA-aanvraag te doen? Kijk dan eens op esta-aanvragen.nl.

Nog een laatste tip: kijk vooral ook altijd naar de reviews van andere mensen die op de betreffende site een ESTA hebben aangevraagd. Op basis van deze reviews kun jij namelijk een goede inschatting maken over de betrouwbaarheid van de site. Vertrouw je het niet helemaal? Ga dan op zoek naar een andere partij om jouw ESTA-aanvraag in te dienen.

Hulp bij het aanvragen van een ESTA

Vaak wordt gedacht dat een ESTA-aanvraag behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Dit is echter niet het geval. Ook wanneer jij nog nooit eerder zo’n aanvraag ingediend hebt, wijst het eigenlijk wel voor zicht. De meeste aanbieders helpen jouw namelijk bij het doen van een ESTA-aanvraag. Meestal moet jij een aantal stappen doorlopen. Het begint allemaal met jouw reisdoel en de datum. Vervolgens word jij gevraagd informatie over jezelf in te vullen, zoals naam, geslacht en het land waar je woont. Daarna vragen ze je om paspoort- en werkgevergegevens. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan dien je ook nog jouw verblijfadres in Amerika en noodcontactinformatie buiten de Verenigde Staten in te vullen. Als laatste worden jou nog een aantal vragen gesteld die je met ‘ja’ of ‘nee’ moet beantwoorden. Kom je er niet uit? Klik dan hier voor een handige video die jou helpt bij het aanvragen van een ESTA voor Amerika. Helpt ook dit jou nog niet verder bij jouw ESTA-aanvraag? Lees hier de veelgestelde vragen over ESTA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *