Een last-minute Spanje toont de vele gezichten van een prachtig land

Een last-minute Spanje toont de vele gezichten van een prachtig land

Spanje is een land met vele gezichten, en biedt voor elk wat wils. Zo kunt u in dit Meditteraanse land genieten van natuur en cultuur, terwijl andere Spaanse steden bekend staan als feestparadijzen. Voor rust en natuurschoon kunt u uitstekend terecht op Andalusië. Ontdek tijdens een wandelvakantie in Andalusië bijvoorbeeld de prachtige natuurparken Sierra Nevada en de Alpujarras, gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen. Of kies in plaats daarvan voor onvergetelijke last-minute met een stedentrip naar Barcelona, Tenerife of een andere bruisende stad. Zowel de actieve reiziger als het hele gezin beleeft hier een geweldige tijd. U kunt er namelijk cultuur uitstekend afwisselen met een dagje zandstrand. Zo komt u na een last-minute in Spanje weer helemaal uitgerust thuis.

Populaire bestemmingen in Spanje

Duizenden toeristen genieten elk jaar van een last-minute in Spanje. Ze vieren vakantie op tientallen populaire plekken. De regio’s Mallorca, Tenerife, Andalusië en Gran Canaria zijn het meest in trek. Deze badplaatsen hebben alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie. Het is er bijna altijd zonnig, en het aanbod aan zandstranden is er zeer groot. Gran Canaria is zelfs de meest zonnige bestemming van heel Europa. Andalusië is bijzonder geliefd onder natuurliefhebbers. In de groene natuur kunt u prachtige wandelingen maken.

Klimaat in Spanje

In de zomermaanden is het doorgaans lekker warm in Spanje. Dit heeft het land te danken aan haar Mediterrane klimaat. In het hoogseizoen kunnen de temperaturen oplopen tot wel 35 graden. Toch is het niet het hele jaar door lekker warm in Spanje. Met name in het binnenland en in het noorden koelt de temperatuur in de wintermaanden behoorlijk af. Voor lekker warm weer kunt u dan ook het beste in juli of augustus een last-minute naar Spanje boeken.

Bezienswaardigheden in Spanje

Spanje is een prachtig land vol bezienswaardigheden en heeft ontzettend veel moois te bieden. U komt er zowel natuurwonderen als cultuurschatten tegen. Hoewel de Canarische Eilanden bekend staat om haar zandstranden, kunt u er voor veel meer moois terecht. In de binnenlanden bevinden zich namelijk prachtige vulkanen en nationale parken zoals Timanfaya. Of kies in plaats van natuur voor een flinke dosis cultuur in steden als Barcelona en Sevilla. Zo is de imposante kathedraal Sagrada Familia in Barcelona een echte toeristische trekpleister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *