Alleen maar hoogtepunten tijdens een last-minute Barcelona

Alleen maar hoogtepunten tijdens een last-minute Barcelona

Spanje is het land van zon, zee, strand en tapas. Maar ook aan indrukwekkende steden heeft het land geen gebrek. Zo beleeft u met een last-minute naar Barcelona een onvergetelijke tijd. Deze bruisende stad is een van de populairste bestemmingen onder toeristen. Het heeft dan ook alles in huis voor de ideale stedentrip: interessante bezienswaardigheden, veel cultuur en lekker eten. Een van de absolute hoogtepunten in de stad is de Sagrada Familia. Deze wereldberoemde basiliek staat bekend om haar schitterende ontwerp en is afkomstig van de architect Gaudi. Hij ontwierp ook het park Guell, waar u heerlijk kunt slenteren en even tot rust kunt komen. Of zoek het vertier op de Ramblas, een enorme boulevard midden in deze wereldstad.

Wat kunt u doen in Barcelona

Naast schitterende bezienswaardigheden en heeft Barcelona nog veel meer te bieden. Zo kunt u er zelfs naar het strand. Met name in de zomermaanden wordt het stadsstrand Barceloneta druk bezocht. Het is een kilometerslang zandstrand dat loopt van de visserswijk Barceloneta richting het noorden. Bovendien is het verbonden met een ander strand genaamd Sant Sebastià. Naast zwemmen en zonnen kunt u op deze zonovergoten plek gebruik maken van allerlei faciliteiten. Zo is het mogelijk om er een potje te volleyballen, tafeltennissen en gymnastieken.

Accommodaties in Barcelona

Tijdens een stedentrip in Barcelona kunt u heerlijk overnachten in diverse fijne hotels. Deze bevinden zich vaak in het centrum van deze wereldstad. Zo is San Augustin een comfortabel middenklasse hotel. Bijzonder genoeg is het hotel gebouwd in een oud klooster, waarmee u dus op een unieke locatie verblijft. Of kies voor een verblijf met zwembad in het driesterrenhotel Andante. Deze accommodatie beschikt ook nog eens over een heerlijk dakterras waar u kunt genieten van een drankje en heerlijke tapas.

Bezienswaardigheden in Barcelona

In Barcelona kunt u ontzettend veel bezienswaardigheden bewonderen. Een absolute toeristische trekpleister is de Sagrada Familia. Dit is een imposante kathedraal die in de 19e eeuw werd gebouwd door de wereldberoemde architect Gaudi. Tot op vandaag de dag is het bouwwerk nog steeds niet voltooid. Een ander hoogtepunt van Barcelona is de Ramblas. In deze enorme winkelstraat kunt u prima een middagje doorbrengen. Koop er bijvoorbeeld een aandenken aan Barcelona. Bovendien zorgen bijzondere optredens en kleurrijke figuren hier voor de nodige vermaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *