Heden en verleden komen samen tijdens een last-minute Egypte

Heden en verleden komen samen tijdens een last-minute Egypte

Met een last-minute Egypte komt u terecht op een bijzondere plek. Het land ten noordoosten van Afrika kent een zeer rijke geschiedenis. Misschien denkt u bij Egypte aan de eens zo machtige farao’s. Honderdduizenden jaren geleden waren zij op het toppunt van hun macht. De piramides vlakbij de Egyptische hoofdstad Caïro herinneren aan dit bijzondere tijdperk. Tegenwoordig is Egypte een vakantieland voor het hele gezin. Zo kunt u in de badplaats Sharm el Sheikh verblijven in luxe resorts met heerlijke zwembaden en speelmogelijkheden voor de kinderen. Of kies voor een ontspannen middag op een van de stranden aan de Rode Zee. De zee is bovendien een geliefde plek voor veel diepzeeduikers. Misschien kunt u zelf ook de onderwaterwereld gaan verkennen.

Populaire bestemmingen in Egypte

Egypte is een schitterend land aan de Rode Zee. Zowel strandliefhebbers als actieve vakantiegangers zijn er graag te vinden. Zij reizen vaak af naar de populaire badplaats Sharm el Sheikh. Op deze plek vindt u hagelwitte stranden, mooie boulevards en tientallen restaurants. Door haar rijke geschiedenis is Egypte ook een paradijs voor cultuurliefhebbers. De Egyptische hoofdstad Caïro is wat dat betreft de uitgelezen plek. In de woestijn nabij de stad bevindt zich onder andere de wereldberoemde Pyramide van Gizeh.

Klimaat in Egypte

Egypte is een land dat wordt gekenmerkt door de woestijn. Het heeft dan ook een zeer droog klimaat waar nauwelijks regen valt. De zomers zijn er doorgaans zeer heet, en de winters vrij mild. Tijdens een last-minute in Egypte zou u een woestijntocht kunnen ondernemen. Hou er echter rekening mee dat de temperaturen overdag heel anders zijn dan ’s nachts. In de woestijn kan de temperatuur namelijk wel met 20 graden dalen. Wees hier tijdens een overnachting goed op voorbereid.

Bezienswaardigheden in Egypte

In Egypte vormen de piramiden letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Deze indrukwekkende grafmonumenten zijn een van de bezienswaardigheden die u tijdens een last-minute Egypte zeker moet bezoeken. Ook het Dal der Koningen is een indrukwekkende archeologische vindplek in Egypte. Op deze plek vinden tientallen farao’s hun laatste rustplaats, waaronder de wereldberoemde Toetanchamon. Kunt u geen genoeg krijgen van Egyptische geschiedenis? Bezoek dan ook zeker de indrukwekkende tempelcomplexen in het dorp Karnak. Op deze plek kunt u onder andere de wereldberoemde piramides van Gizeh bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *