Waarom een vakantie in Poitou-Charentes zo bijzonder is

Waarom een vakantie in Poitou-Charentes zo bijzonder is

Of je vakantie doorgaat deze zomer is nog maar de vraag. Maar dat betekent niet dat we geen vakantieplannen kunnen maken voor het moment dat het weer is toegestaan. Tripner.nl zet bijzondere vakantieplekken voor jou in het zonnetje. In dit artikel maak je kennis met de Franse regio Poitou-Charentes. Ga lekker zitten in de tuin en droom alvast weg van een vakantie in deze zonzekere regio in Frankrijk.

Een bruisende streek

Poitou-Charentes is statistisch gezien de regio met de meeste zonuren bij een gemiddelde temperatuur van 26 graden in de zomer. Over het algemeen gezien is de temperatuur ideaal om activiteiten te ondernemen. De regio kenmerkt zich door het afwisselende landschap met  glooiende heuvels, moerasgebieden en een prachtige kustlijn aan de Atlantische Oceaan. De regio is bij uitstek geschikt om te fietsen en te wandelen. Dit komt niet alleen door het landschap, maar ook de vele fiets- en wandelroutes. Bruisend is de regio ook te noemen. Er zijn vele toeristische trekpleisters, pittoreske dorpjes, havenplaatsjes en bijzondere bijzondere activiteiten, zoals de mogelijkheid voor een dagje Île de Ré. Het klimaat, het landschap, de dorpjes en steden met een rijke cultuur en de veelzijdige regionale keuken maken Poitou-Charentes tot een vakantieregio, die je gewoon moet ontdekken.

De sfeer van Frankrijk en het comfort van thuis

Je ontdekkingstocht begint vanuit een goed onderhouden vakantiehuis, dat je huurt bij FranceComfort. Dé aanbieder voor vakantiehuizen in Frankrijk met comfort heeft drie vakantieparken in deze regio, waar alles aanwezig is voor een onbezorgde vakantie in deze streek van Frankrijk. Dit zijn:

  • Domaine Les Forges – Bois Senis: een park in een rustige omgeving met veel faciliteiten en animatie voor (jonge) gezinnen. Ook voor ouderen is dit een aantrekkelijk park.
  • L’Aveneau – Vieille Vigne: een park met luxe vakantiehuizen en ruime tuinen, waarvan sommige zelfs met een privé-zwembad.
  • Bourg Est – Vigelière: kleinschalig en rustig park, gelegen aan de 27 holes golfbaan Les Forges. Sommige vakantiehuizen beschikken ook over een privé zwembad.

Een dagje naar de Atlantische kust

In dit deel van Frankrijk verveel jij je niet. Er is zoveel te doen in deze regio dat je gegarandeerd een gevarieerd vakantieprogramma hebt. Een populaire plaats waar je in ieder geval naar toe moet, is La Rochelle. Dit combineer je met een een bezoek aan de eilanden Île de Ré of Île d’Oléron. Dit zijn schiereilandjes voor de kust van La Rochelle. Hier ben je de hele dag zoet. Geniet van fauna, natuur en cultuur.  Bezoek de grootste jachthaven van de Atlantische kust Les Minimes. Neem een duik in de zee of relax op het strand. Ook vind je hier een zeeaquarium. Een dagje aan de kust sluit je af op het terras met oesters of mosselen. Want deze heerlijke lekkernij hoort gewoon bij Poitou-Charentes.

Culturele plaatsen

In Poitou-Charentes kun je de streek bezoeken waar de cognac vandaan komt (het stadje Cognac is het middelpunt van de streek). Ook Parthenay, Niort en Poitiers zijn prachtige plaatsen met een rijke historie en cultuur.

Tips speciaal voor kinderen

Ook voor kinderen heeft deze regio veel te bieden. Een bezoek aan de pretparken Futuroscope en Puy du Fou mogen beslist niet op het vakantieprogramma ontbreken. In het hoogseizoen is er ook op de vakantieparken voldoende animatie. Als je kinderen altijd al hebben willen leren golfen, is het mogelijk op golfpark Golf des Forges en golfclinic te boeken. Ook dit wordt verzorgt door het animatieteam van FranceComfort. Bij minder mooi weer zijn de indoorspeeltuin in Niort en Planète des Crocodiles in Civaux aanraders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *