Tijdens een last-minute Lanzarote schijnt altijd de zon

Tijdens een last-minute Lanzarote schijnt altijd de zon

Voor een zonovergoten vakantie boekt u een last-minute naar Lanzarote. Op deze plek ligt u met uw voeten in het zand te genieten van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. Bovendien is het maar een paar uurtjes vliegen vanuit België. Zowel overdag als ’s nachts in Lanzarote een bruisende bestemming. Tot laat in de avond zijn er op het zandstrand tientallen toeristen te vinden. In totaal zijn er in deze badplaats maar liefst 90 zandstranden te vinden. Alle stranden liggen aan de helderblauwe zee Middellandse Zee, waar u een verfrissende duik in kunt nemen. Of ontspan onder een parasol, terwijl de kinderen zich vermaken op het strand in de zee. ’s Nachts maken wordt Lanzarote door de vele discotheken een ware feestbestemming voor jongeren.

Stranden op Lanzarote

Op Lanzarote bevinden zich zowel zandstranden als kiezelstranden. Voor een dagje zon kunt u het beste een handdoekje neerleggen op het eerstgenoemde strand. Onder toeristen zijn vooral de stranden bij Punto de Papagayo erg in trek. Deze zijn zeer goed onderhouden en zien er schitterend uit. Bovendien liggen ze in een baai, waardoor er veel beschutting is tegen wind. Voor sportieve activiteiten als windsurfen kunt u echter beter uitwijken naar Playa de Farmara. Op deze plek veroorzaken flinke windvlagen mooie golven.

Hotels op Lanzarote

De hotels op Lanzarote vormen een ideale uitvalsbasis om dit zonnige eiland te verkennen. Veel accommodaties bevinden zich op loopafstand van het centrum en het strand. Zo is het uitstekend vertoeven in het all-inclusive hotel Sol Lanzarote. Neem een verfrissende duik in het grote zwembad, of wandel even naar het gezellige centrum. Voor kinderen is er animatie beschikbaar. Of begin elke dag met een heerlijk ontbijt en het strand voor de deur met een verblijf in Hotel Flamingo Beach.

Beste reistijd op Lanzarote

Op Lanzarote schijnt de zon bijna altijd. De zomers zijn er doorgaans droog, en de winters mild. Zodoende is het eiland ook een heerlijke plek om te bezoeken in de winter. Zo ontsnapt u even aan de kou van Noord-Europa. De beste tijd om een last-minute Lanzarote te boeken is het najaar. In deze periode is het niet zo heet als in de zomer, maar ook zeker niet koud. Zo geniet u ook in september en oktober van een drankje op het terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *