Nederland
Nederland is een land dat grenst aan België en Duitsland. Deze drie landen vormen samen met het land Luxemburg de Benelux. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland.
Nederland kent een aantal grote steden. Voorbeelden van deze steden zijn: Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, en Utrecht. Daarnaast kent het land ook tal van kleinere steden en vele dorpjes. De Waddeneilanden behoren tot Nederland. Deze eilanden bevinden zich in de Noordzee en zijn: Texel, Vlieland, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog.
Nederland is een land dat welvarend is en waar de economie stabiel is. Er heerst weinig armoede, alhoewel er toch sommige gezinnen zijn die desondanks in armoede leven. Deze gezinnen leven onder de zogenoemde bijstandsgrens.
De kustlijn aan de zijde in het westen van het land is lang. De zandstranden zijn er breed en in de zomer is het er gezellig druk met toeristen. Deze zelfde kustlijn is ook erg geliefd voor watersporters die zich bezighouden met sporten zoals surfen, duiken, zeilen en kitesurfen. De badplaatsen zijn er erg geliefd voor zowel buitenlandse toeristen als de inwoners van het land zelf. Deze badplaatsen zijn genaamd: Bloemendaal, Zandvoort en Scheveningen.
Als je naar het landschap van Nederland kijkt, dan zie je dat deze vrij vlak is. Er zijn wel enkele duingebieden en bosgebieden, maar ook vele weilanden. De wetgeving in het land is mild en het land staat bekend om het watermanagement. Nederland wordt wegens dit laatste gegeven ook wel een waterland genoemd.
Tot slot staat het land ook erg bekend om de vele kaassoorten die er worden geproduceerd en gegeten. Met de milde wetgeving wordt bedoeld dat je in dit land best veel mag. Zo is softdrugs er legaal. Ook is er een vorm van legale prostitutie, denk maar aan de Wallen. Het Euthanasiebeleid is er mild en homohuwelijken zijn er legaal.
De Waddeneilanden zijn niet de enige stukjes land die behoren bij het vaste land. Onder het Koninkrijk der Nederlanden (zoals Nederland ook wel wordt genoemd) vallen ook de landen Curacao, Aruba, Sint Maarten en de gemeentes Saba, Bonaire en Sint Eustatius. Deze laatste drie gemeentes worden bij elkaar ook wel de BES-eilanden genoemd of Caribisch Nederland.
Praktische informatie over Nederland
Nederland wordt met een officiële naam ook wel het Koninkrijk der Nederlanden genoemd. Het is gelegen in het continent Europa en heeft een oppervlakte van rui, 41.528 km2. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam en de officiële landcode is NL of NLD. In het jaar 2015 is gemeten dat Nederland ruim 16.947.904 inwoners telt. De regeringsvorm van Nederland is een Constitutionele Monarchie of een Parlementaire Democratie. Dit wil zeggen dat Nederland een Koningshuis heeft en zich daarbij hecht aan de grondwet. Daarnaast kent het ook een regering in de vorm van een Eerste- en Tweede Kamer. Nederland is een vrij vlak land, maar kent wel een hoogste punt. Dit punt bevindt zich in de provincie Limburg en is bekend onder de naam Vaalserberg. Dit punt is 322m. hoog.
Reizen
Nederland is een vrij veilig land. Daarom zijn er geen bijzondere reisadviezen.
Toerisme
Nederland is een populair land voor toerisme. Via verschillende reisorganisaties
zijn er verschillende reizen naar Nederland te boeken. Het is ook mogelijk om een auto te huren, een leuk hotel te kiezen of op een goedkope manier te reizen met voordelige vliegtickets. Daarnaast kun je bij verschillende reisbureaus terecht voor gidsen voor leuke wandelroutes, fietsroutes en boottochten. Wil je liever meedoen aan excursies, activiteiten en rondleidingen? Dan is dat ook heel goed mogelijk in Nederland.
Het weer in Nederland
Nederland kent wat je noemt een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de temperaturen in de wintermaanden liggen tussen de 0 en 10 graden. De zomermaanden kennen gemiddelde temperaturen tussen de 15 en 25 graden. De beste maanden om naar Nederland toe te gaan zijn Juli en Augustus, omdat er dan lekker kan worden genoten van zomerse temperaturen.
De taal in Nederland
In Nederland wordt voornamelijk Nederlands gesproken. Nederlands is de officiële taal in het land. Nederland is verdeeld in een aantal provincies. In elke provincie kent met een eigen dialect. Voornamelijk in Brabant, Limburg en Friesland is het dialect erg sterk. Vele Nederlanders spreken naast het Nederlands ook een tweede taal zoals Duits, Frans of Engels.
Praktische informatie voor het reizen naar Nederland
Om naar Nederland te reizen heb je voldoende aan een geldig paspoort of identiteitskaart. Het is niet nodig om een visum te hebben. Daarnaast is het ook niet nodig om vaccinaties te nemen als je naar Nederland reist.
Verblijven in Nederland
Nederland kent vele mogelijkheden waar je kunt verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een hotel. De hotels in Nederland in sterrenkwalificaties. Deze sterren geven aan wat de kwaliteit van het hotel is. Hoe meer sterren hoe beter de kwaliteit van het hotel. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kamperen. Je mag niet zomaar kamperen op willekeurige plaatsen omdat dit niet veilig is. Er zijn plekken waar je met een tent of een caravan kunt kamperen. Deze plaatsen worden campings genoemd. Houd er rekening mee dat een standplaats vaak niet gratis is.
Dieren
In Nederland zijn er verschillende dieren die rondlopen. Dit zijn vaak geen gevaarlijke dieren. Je kunt hier denken aan schapen, koeien en paarden die vrij in de natuur kunnen rondlopen. In de hoge grasgebieden kun je ook kikkers en kleine slangen tegenkomen. Houd rekening met teken. Deze kleine insecten leven vaak in het gras en brengen de ziekte van Lyme over. Het is geadviseerd om je goed aan te kleden als je gaat wandelen in de natuurgebieden. Door het dragen van bedekkende kleding en insectenwerende middelen op te smeren, voorkom je te worden gebeten door teken. Mocht je alsnog zijn gebeten? Ga dan zo snel mogelijk naar een EHBO post. Probeer het beestje ook niet zelf te verwijderen als je niet weet hoe dit moet, maar ga hiervoor naar de EHBO post.
Geld en betalen in Nederland
In Nederland kan je betalen met de Euro (EUR). Je kunt er zowel contact betalen als met de pinpas. Geld kan worden gepint uit de verschillende geldautomaten die je op straat kunt vinden. Bij het eten in een restaurant of het drinken van een drankje in de bar is het gebruikelijk dat je fooi geeft. Als het niet vooraf bepaald is hoeveel fooi je moet geven, dan geeft men tussen de 5 en 10 procent fooi.
Tijd
Tijdens de wintertijd moet je één uur optellen bij de UTC. In de zomertijd tel je hier twee uur bij op.
Verkeer
Het verkeer in Nederland is toegankelijk. Er zijn wel een aantal verkeersregels waaraan je je moet houden. Zo moet je niet vergeten dat mensen in Nederland aan de rechterkant rijden. Je mag er ook niet zomaar een motorvoertuig rijden. Hier heb je een geldig rijbewijs voor nodig. Het is echter niet nodig dat je een internationaal rijbewijs hebt. Je kunt er ook reizen met het openbaar vervoer. Er rijden verschillende bussen, taxi’s, treinen en trams die je van plaats naar plaats vervoeren.
Elektriciteit
In Nederland gebruik je stekkers die 230 volt bieden. Deze stekkers hebben twee pluggen.
Nood?
Als je in nood bent, dan bel je in Nederland verschillende hulpdiensten:
- Politie, Brandweer en Ambulance: 112
- Kustwacht: 0900 0111 of Kanaal 16 (Marifoonkanaal)
- Geen Spoed maar wel hulp? 0900 8844
Media
Het laatste nieuws over Nederland kan je lezen in de kranten. De Volkskrant en Algemeen Dagblad behoren tot de meest populaire kranten in het land. Daarnaast kun je er ook op het internet zoeken. Nederlandse websites eindigen altijd op .nl.
Feesten en vakantie
Nederland kent een aantal vakanties waarbij alle schoolkinderen vrij zijn. Denk hier aan de Voorjaarsvakantie en de Kerstvakantie. Daarnaast zijn er ook Nationale Feestdagen in Nederland zoals Koningsdag op 27 april en Bevrijdingsdag op 5 mei.
Meningen over Nederland
Veel mensen zijn van mening dat Nederland een ideaal vakantieland is. Je kunt er veel bekijken en genieten van de veiligheid. Wil je weten hoe mensen denken over Nederland als vakantieland? Dan is het altijd mogelijk om reisverslagen te lezen. Op websites zoals Zoover en TripAdvisor kun je verschillende beoordelingen lezen over de accommodaties, restaurants, hotels en vakantie woningen. Het is ook leuk om de foto’s die op die websites worden weergegeven te bekijken. Zo heb je een goede impressie van hoe Nederland eruit ziet en wat je er kan beleven.
Natuurgebieden en werelderfgoeden
Nederland hecht een grote waarde aan de natuur. Daarom zijn er verschillende nationale parken, reservaten en wildparken te vinden. Naast de natuurgebieden zijn er ook verschillende werelderfgoederen te vinden.
Douane
De wetgeving in Nederland is wel mild, maar uiteraard moet je je wel houden aan de regels die in het land gelden. Een voorbeeld hierin zijn de douaneregels. Als je het land in wilt komen, zijn dit regels die je echt niet mag verbreken. Zo zijn er goederen die je absoluut het land niet in mag nemen zoals drugs. Maar ook mogen sigaretten, alcohol, geld en medicijnen niet in grote hoeveelheden het land in worden genomen. Als je je houdt aan de toegestane hoeveelheden, dan krijg je ook geen problemen met de douane.
Wetgeving
Als je in Nederland bent, krijg je niet alleen te maken met regels, maar zijn er ook een aantal wetgevingen waar je mee te maken krijgt. Als je je niet houdt aan deze wetten en regels, dan krijg je een boete. Zo mag je bijvoorbeeld alcohol kopen vanaf 21 jaar en mag je niet roken in openbare gelegenheden.
Weetje over Nederland
Wist je dat Nederlanders dol zijn op fietsen? Bijna alle Nederlanders hebben een fiets en het land telt bijna 35.000 kilometer aan fietspaden. Fietspaden tref je bijna overal aan, zowel in de steden als in de dorpen. Kinderen leren vanaf kleins af aan te fietsen. Zij beginnen dit te doen op een driewieler en later, als ze goed kunnen fietsen, stappen ze over op een tweewieler.
Nederlanders zijn dol op een bepaald snoepgoed genaamd drop. Dit snoepje, met zoethout in de basis, wordt met kilo’s per jaar gegeten door de Nederlanders. Er zijn maar weinig buitenlanders die van drop houden.
Homosexualtiteit wordt niet in elk land geaccepteerd. In Nederland is het niet verboden en is het zelfs legaal. Daarnaast zijn ook homohuwelijken er gewoon mogelijk. Wist je dat Nederland het eerste land was waar homo stellen gewoon konden trouwen?
Nederlands is de officiële taal in Nederland. Maar op de hele wereld zijn er wel 23 miljoen mensen die deze taal spreken.
Mensen in Nederland hebben het nog wel eens over Holland als ze het hebben over hun eigen land. Holland is geen officiële alternatieve naam voor Nederland. Want als je Holland zou nemen, dan gaat het hier alleen maar over de provincies Noord Holland en Zuid Holland.
Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Wist je dat Amsterdam een van de meest populaire steden in Nederland is? Vele toeristen komen graag naar Amsterdam toe omdat er veel te doen is. Denk maar aan musea, uitgaansgelegenheden en restaurants. Er wonen ruim 200 verschillende nationaliteiten in Amsterdam.
Jenever is drank uit Nederland. Het werd in de 16e eeuw uitgevonden. In die tijd werd het nog gebruikt als medicijn. Gin wordt vaak verward met Jenever maar deze twee zijn niet hetzelfde.
Amsterdam is niet alleen een populaire stad, maar ook een hele bijzondere stad. Wist je dat deze stad volledig gebouwd is op palen? De palen zijn gemiddeld 11 meter hoog. De reden dat de stad op palen is gebouwd is omdat de ondergrond bestaat uit lagen klei en veen. Als de palen er niet waren geweest, dan zou de ondergrond de gebouwen niet kunnen houden en zouden de gebouwen zo de grond in zakken.